SARAH LEE LANGFORD – TWO HEARTED ROUNDER

Voor de opname van haar debuutplaat “Two Hearted Rounder” als solozangeres kon Sarah Lee Langford uit Birmingham, Alabama een beroep doen op enkele rockmuzikanten uit de muziekscène van Alabama met leden van de groepen ‘The Dexateens’ en ‘Vulture Whale’ die beiden ook aan hetzelfde platenlabel als zij verbonden zijn. Die vier deskundige instrumentalisten zijn gitarist Will Stewart, bassist Keelan Parrish, drummer Brian Gosdin en pedal steelgitarist Ford Boswell.

Sarah Lee Langford schrijft de teksten en de muziek voor al haar liedjes zelf en ze begeleidt zichzelf op akoestische gitaar bij het brengen van de tien country- en honky tonknummers die op haar eerste album werden gebundeld. De op de eerste audiotrack te beluisteren titelsong “Two Hearted Rounder” werd onlangs als eerste single uit deze plaat getrokken.

Bij het horen van de liedjes op dit album zal een geoefend oor zeker gelijkenissen kunnen vaststellen met het werk dat we kennen van artiesten als Loretta Lynn of Gillian Welch, twee dames die als idolen en muzikale voorbeelden van Sarah Lee Langford mogen worden beschouwd. Vooral in liedjes als “Painted Lady”, “Bar Stool” of de ballads “Coattails”, “Watch Me” en het op de tweede audiotrack te beluisteren “Big Women” zijn die gelijkenissen met de twee vermelde countrylegendes treffend.

We hoeven niet echt iets revolutionairs te verwachten van deze eerste plaat van Sarah Lee Langford, maar het album “Two Hearted Rounder” is volgens ons wel een waardevolle aanvulling voor de platenkast van de vele fans van knap gebrachte country- en honky tonkliedjes die bovendien stuk voor stuk getuigen van een veelbelovend singer-songwritertalent.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Cornelius Chapel Records
distr.: Bertus

video